Ingrediënten

Deeg  
Bloem 100%
Koningsgist® 3%
Zout 1,9%

Exsensa luxe

20%

Water 

Ca. 53%
Vulling  
Vinero roompoeder 400 g
Water 1 L
Amarenakersen* 400 g
Topping  

Witte chocolade

 

*spoel de kersen niet af, een beetje siroop komt de smaak ten goede.

Werkwijze

 

 

  • 1. Mengen

    Giet water in een bekken met daarop de Vinero geleroompoeder en de amarenakersen. Klop alles tot een gladde room.
     

  • 2. Vulling

    Spuit de Amarenaroom op de plak met voldoende ruimte ertussen. Rol het tweede deeg uit op 2,2 mm en rol dit over de eerste plak. Steek met een ronde steker (Ø 8 cm) het deeg uit waar de vulling is opgespoten.

  • 3. Narijs

    Laat de bollen +/- 75 minuten op 32 °C (85%RV) narijzen.

  • 4. Bakken

    Bak +/- 9 minuten op 240 °C met een aflopende temperatuur. Laat de broodjes afkoelen.

  • 5. Decoreren

    Als de broodjes afgekoeld zijn, haalt u de broodjes door de kersendip en werkt u ze af met witte chocoladestrepen.