Ingrediënten
Deeg | |
Bloem | 100% |
Koningsgist® | 3% |
Zout | 1,9% |
20% | |
Water |
Ca. 53% |
Vulling | |
Vinero roompoeder | 400 g |
Water | 1 L |
Amarenakersen* | 400 g |
Topping | |
Witte chocolade |
*spoel de kersen niet af, een beetje siroop komt de smaak ten goede.
Werkwijze
-
1. Mengen
Giet water in een bekken met daarop de Vinero geleroompoeder en de amarenakersen. Klop alles tot een gladde room.
-
2. Vulling
Spuit de Amarenaroom op de plak met voldoende ruimte ertussen. Rol het tweede deeg uit op 2,2 mm en rol dit over de eerste plak. Steek met een ronde steker (Ø 8 cm) het deeg uit waar de vulling is opgespoten.
-
3. Narijs
Laat de bollen +/- 75 minuten op 32 °C (85%RV) narijzen.
-
4. Bakken
Bak +/- 9 minuten op 240 °C met een aflopende temperatuur. Laat de broodjes afkoelen.
-
5. Decoreren
Als de broodjes afgekoeld zijn, haalt u de broodjes door de kersendip en werkt u ze af met witte chocoladestrepen.