Ingrediënten
VollerKoren | 50% | 20 kg |
Volkorenmeel | 50% | 20 kg |
Koningsgist® | 2% | 0,8 kg |
Water | Ca. 67% | 26,8 L |
voor het strooisel | ||
Mauri Decozaden | 750 g | |
Geroosterde hazelnoten | 250 g | |
Vloeibare honing | 200 g | |
Water | 50 g |
Werkwijze
-
1. Kneden
Voor een goede wateropname gedurende 6 à 8 minuten in eerste versnelling kneden, vervolgens afkneden tot een goed ontwikkeld deeg. 20 minuten laten loskomen en machinaal uitrollen.
-
2. Deegtemperatuur
Ca. 27˚C
-
3. Afwegen
In bakvorm (60/40) leggen en bestuiven met water.
-
4. Afwerken
Strooisel maken van Mauri Decoseeds, hazelnoten, honing en water. Verdelen over deeg en goed aandrukken. Strooisel bestuiven met water.
-
5. Rijzen
Ca. 60 min. op 35˚C (85% RV).
-
6. Vormen
Snijden naar wens
-
7. Bakken
Ca. 20-25 min. op 220˚C met stoom.
-
8. Decoreren
Decoreren met afdekgelei of poedersuiker.