Ingrediënten
LowCarb 100% | 100% | 10 kg |
Bakkerszout | 1,5% | 1,5 kg |
Koningsgist® | 2% | 0,2 kg |
Warm water | 88% | 8,8 L |
Werkwijze
-
1. Weken
LowCarb Mix 100% met warm water ca. 1,5 minuut weken en ca. 1 uur wegzetten (temperatuurmengsel: 30 ˚C) Zorg ervoor dat het niet te veel afkoelt.
-
2. Kneden
Koningsgist en bakkerszout aan het mengsel toevoegen
en daarna ca. 14 min. kneden tot een soepel deeg. -
3. Deegtemperatuur
Ca. 37˚C
-
4. Afwegen
Ca. 900-950 gram/ 2 stuks (doorsteken bij opmaken)
-
5. Bolrijs
Ca. 40 min.
-
6. Vormen
Machine instellen zodat het brood los wordt opgemaakt.
-
7. Narijs
Ca. 50-55 min. op 32˚C (82% RV)
-
8. Decoreren
AB Mauri Decoseeds
-
9. Bakken
Op 240 ˚C inschieten met een beetje stoom, daarna aflopend naar 220 ˚C 55 min. bakken.
-
10. Let op!
Na het bakken het brood direct lossen en los van elkaar op een kar laten afkoelen.