Ingrediënten

LowCarb 100% 100% 10 kg
Bakkerszout 1,5% 1,5 kg
Koningsgist® 2% 0,2 kg
Warm water 88% 8,8 L

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Weken

    LowCarb Mix 100% met warm water ca. 1,5 minuut weken en ca. 1 uur wegzetten (temperatuurmengsel: 30 ˚C) Zorg ervoor dat het niet te veel afkoelt.

  • 2. Kneden

    Koningsgist en bakkerszout aan het mengsel toevoegen
    en daarna ca. 14 min. kneden tot een soepel deeg.

  • 3. Deegtemperatuur

    Ca. 37˚C

  • 4. Afwegen

    Ca. 900-950 gram/ 2 stuks (doorsteken bij opmaken)

  • 5. Bolrijs

    Ca. 40 min.

  • 6. Vormen

    Machine instellen zodat het brood los wordt opgemaakt.

  • 7. Narijs

    Ca. 50-55 min. op 32˚C (82% RV)

  • 8. Decoreren

    AB Mauri Decoseeds

  • 9. Bakken

    Op 240 ˚C inschieten met een beetje stoom, daarna aflopend naar 220 ˚C 55 min. bakken.

  • 10. Let op!

    Na het bakken het brood direct lossen en los van elkaar op een kar laten afkoelen.