Ingrediënten
Konings Omega³ | 25% | 2,5 kg |
Volkorenmeel | 25% | 2,5 kg |
Tarwebloem | 50 % | 5 kg |
Koningsgist® | 2,5 % | 250 g |
Water | Ca. 54% | 5,4 L |
Werkwijze
-
1. Kneden
Kneed van alle ingrediënten een soepel en goed ontwikkeld deeg.
Advies ca. 6 minuten langzaam en 5 minuten snel. -
2. Deegtemperatuur
Ca. 27˚C
-
3. Afwegen
Ca . 450 g per busbrood
-
4. Bolrijs
Ca. 45 minuten.
-
5. Vormen
Als busbrood, daarnaast ook geschikt als vloerbrood.
-
6. Narijs
Ca. 65 minuten op 32 °C (80 % RH)
-
7. Decoreren
Mengsel van lijnzaad en havervlokken.
-
8. Bakken
Bij aflopende oventemperatuur, bakken met iets stoom.