Ingrediënten
LowCarb 100% | 100% | 10 kg |
Bakkerszout | 1,5% | 1,5 kg |
Koningsgist® | 2% | 0,2 kg |
Warm water | 88% | 8,8 L |
Werkwijze
-
1. Weken
LowCarb Mix 100% met warm water ca. 1,5 minuut weken en ca. 1 uur wegzetten (temperatuurmengsel: 30 ˚C) Zorg ervoor dat het niet te veel afkoelt.
-
2. Kneden
Koningsgist en bakkerszout aan het mengsel toevoegen
en daarna ca. 14 min. kneden tot een soepel deeg. -
3. Deegtemperatuur
Ca. 37˚C
-
4. Afwegen
2100 gram voor 30 stuks, en direct verdelen.
-
5. Decoreren
Onderkant broodjes decoreren met rijstbloem, bovenkant met Mauri Decoseeds, of omgekeerd.
-
6. Narijs
Ca. 45 min. op 32˚C (85% RV)
-
7. Bakken
Ca. 20 min. Inschieten bij ca. 250˚C. Na 5 minuten de baktemperatuur laten zakken naar ca. 225˚C boventemperatuur/ 250˚C ondertemperatuur (schuif
open). Bakken met zeer weinig stoom. -
8. Let op!
Na het bakken het brood direct lossen en los van elkaar op een kar laten afkoelen.