Ingrediënten

LowCarb 100% 100% 10 kg
Bakkerszout 1,5% 1,5 kg
Koningsgist® 2% 0,2 kg
Warm water 88% 8,8 L

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Weken

    LowCarb Mix 100% met warm water ca. 1,5 minuut weken en ca. 1 uur wegzetten (temperatuurmengsel: 30 ˚C) Zorg ervoor dat het niet te veel afkoelt.

  • 2. Kneden

    Koningsgist en bakkerszout aan het mengsel toevoegen
    en daarna ca. 14 min. kneden tot een soepel deeg.

  • 3. Deegtemperatuur

    Ca. 37˚C

  • 4. Afwegen

    2100 gram voor 30 stuks, en direct verdelen.

  • 5. Decoreren

    Onderkant broodjes decoreren met rijstbloem, bovenkant met Mauri Decoseeds, of omgekeerd.

  • 6. Narijs

    Ca. 45 min. op 32˚C (85% RV)

  • 7. Bakken

    Ca. 20 min. Inschieten bij ca. 250˚C. Na 5 minuten de baktemperatuur laten zakken naar ca. 225˚C boventemperatuur/ 250˚C ondertemperatuur (schuif
    open). Bakken met zeer weinig stoom.

  • 8. Let op!

    Na het bakken het brood direct lossen en los van elkaar op een kar laten afkoelen.