Ingrediënten
Scoop Spelt Eierkoekenmix | 100% | 10 kg |
Alkali (ammoniumcarbonaat) | 1,5% | 0,15 kg |
Koud water | Ca. 49% | 4,9 L |
Werkwijze
-
1. Mengen
Alkali vooraf oplossen in het water gedurende 10 minuten. Meng de grondstoffen in een planeetmenger met vlindergarde, 5 minuten in 1e versnelling.
-
2. Beslagtemperatuur
Ca. 21˚C
-
3. Verwerking
Met doseerapparatuur of handmatig op een licht ingevette en met bloem bestoven plaat brengen.
-
4. Bakken
Rotatie-oven: 8 à 9 minuten op ca. 225 ˚C met een beetje stoom Inschietoven: 8 à 9 minuten op ca. 240 ˚C met een beetje stoom en matige vloerwarmte.
-
5. Afwerking
Decoreren met speltvlokken of speltmeel om beter het onderscheid te kunnen maken in de winkel.